Forstår ikke trafikkskiltene

Trafikkskilt med underskilt er det ikke alle bilister som har full kontroll på.

Forbudt på hverdager: Olav Bidtnes i Malvik kommune har registrert at mange er usikre på hvordan skiltingen i Øyavegen ved Hommelvik skole skal forstås.

Forbudt på hverdager: Olav Bidtnes i Malvik kommune har registrert at mange er usikre på hvordan skiltingen i Øyavegen ved Hommelvik skole skal forstås. (Foto: )

DEL

Rådgiver Olav Bidtnes i Malvik kommune og Malvik lensmannskontor får mange henvendelser om skiltingen ved Hommelvik skole. Øyavegen forbi skolen er skiltet med forbudt for motorvogn, men med underskilt som angir tiden på døgnet forbudet gjelder.

Forbudt på dagtid

De mange henvendelsene om nettopp denne skiltingen gjør at Olav Bidtnes ser behov for å presisere hvordan skiltingen skal forstås.

– Sammen med underskiltet, som angir tidspunkt for når forbudsskiltet gjelder, betyr denne skiltingen at det er forbudt å kjøre forbi skolen med motorkjøretøy på dagtid mellom klokka 07 og 17 på hverdager fra mandag til fredag. Etter klokka 17 og fram til klokka 07 er det lovlig å kjøre her. Når underskiltet ikke har angitt tid i parentes eller tall med rød skrift betyr det at du kan kjøre her på lørdager og søndager, forklarer Olav Bidtnes, som forstår at ikke alle er like godt kjent med detaljene i skiltreglene.

Buss og drosje

– Et ekstra underskilt tillater buss og drosje å kjøre forbi skolen på dagtid. Det samme gjelder renovasjonsbiler, biler og maskiner for veivedlikehold, som kan kjøre mot forbudsskiltet når gult blinkende varsellys er påsatt, sier Olav Bidtnes, som viser til egne unntaksregler i Vegtrafikkloven og Trafikkreglene.

Unngår kjøring

– Selv om det har vært noen spørsmål rundt skiltingen ved Hommelvik skole, og at noen er bøtelagt for å kjøre mot forbudskiltet på dagtid, er Olav Bidtnes fornøyd med at mange respekterer skiltingen og unngår kjøring i skoletiden med mange barn i området.

Artikkeltags